Lasagne al salmone
Kategori: Allmänt
Till en stor form:
4 bitar frusen lax utan skinn
Lasagneplattor
Riven parmesan
Röd sås:
2 klyftor vitlök, hackade
1 burk hela skalade tomater (400 g)
1 skvätt chilisås
chili (om man vill - och det vill jag)
0,5 dl grädde
Oregano, färsk eller torkad
salt & peppar
Grön sås:
2 schalottenlökar, finhackad
500 g frusen spenat
0,5 dl vitt vin (vatten går också bra!)
200 g Mascarponeost
Muskotnöt efter behag
salt & peppar
1. Tina upp laxen och skär i små bitar. Om man vill kan man "marinera" laxen i skal och saft av 1 citron.
2. Röd sås: Sautera vitlök i olivolja. Tillsätt sedan övriga ingredienser till den röda såsen och låt puttra en liten stund.
3. Grön sås: Bryn schalottenlöken i olivolja. Tillsätt spenaten och värm tills den tinat helt. Häll i vinet/vattnet och koka kraftigt. Tillsätt därefter mascarpone och smaka av med salt & peppar och muskotnöt.
4. Smörj en ugnsfast form och varva lasagneplattor, lax, röd och grön sås, och massor av parmesan i formen.
5. Skjuts in i ugnen på 200 grader i ungefär 30 minuter.
Hurra!
(ps. Den är godare än den ser ut på bilden. ds)

Josefine A. säger:
Med vänlig hälsning, Josefine A. Inte lätt att komma ihåg vem man är alltid...
Vad fult att min bild hamnade längst ner...
/byfåne bloggar