Smördegspiroger
Kategori: Allmänt, Vardagsmat, Vegetariskt

Det här är en rätt som jag brukar göra när jag inte vill laga mat eller behöver göra åt saker i kylskåpet. Receptet kommer ursprungligen från boken Under Valnötsträdet av Anna och Fanny Bergenström.
Ugn: 200 grader
Ugn: 200 grader
1. Ta fram lagom många smördegsplattor och tina i 15 min (1 platta = ca 2 portioner)
2. Gör fyllningen. Idag stekte jag färsk spenat, lök, vitlök, svamp, kryddor och sojafärs.
3. Dela smördegen i så stora delar som du vill ha den. Kavla ut på lite mjöl och lägg fyllning i mitten.
4. Vik smördegen så att den bildar en trekant och se till så att ingen fyllning läcker ut. Pensla med ägg.
5. Sätt i ugnen i 20-30 min och ta ut när de är gyllenbruna. Ät med sallad och annat bra.
Mums säger lilla logoped(-och genus)magen!
/Marie
2. Gör fyllningen. Idag stekte jag färsk spenat, lök, vitlök, svamp, kryddor och sojafärs.
3. Dela smördegen i så stora delar som du vill ha den. Kavla ut på lite mjöl och lägg fyllning i mitten.
4. Vik smördegen så att den bildar en trekant och se till så att ingen fyllning läcker ut. Pensla med ägg.
5. Sätt i ugnen i 20-30 min och ta ut när de är gyllenbruna. Ät med sallad och annat bra.
Mums säger lilla logoped(-och genus)magen!
/Marie
Malin B säger:
Det här ska jag testa!!